Dankzij KlasseContact kunnen kinderen die langdurig ziek zijn, thuis of vanuit het ziekenhuis, in contact blijven met hun klasgenoten en school. Via een laptop voor het kind en voor de klas een KPN Klasgenoot, een ICT-set, blijven ze met elkaar in contact. Hierdoor blijft het kind bij met school en in contact met vriendjes en vriendinnetjes.

Slimme techniek

KlasseContact zorgt via een mobiele of vaste verbinding dat zieke leerlingen met school en klasgenoten worden verbonden. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen actief blijven deelnemen aan de lessen en via woord en beeld communiceren. Zelfs een vraag stellen is mogelijk, door virtueel ‘een vinger op te steken’.

KlasseContact aanvragen?

De consulent OZL bespreekt de mogelijkheden van de inzet van project KlasseContact met uw kind, u en school, beschrijft het te lopen traject en beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor een aanvraag.

Wanneer een KPN Klasgenoot wordt aangevraagd, krijgt uw kind en de school de benodigde apparatuur in bruikleen voor zolang dat nodig is. Aan de inzet van project klasseContact zijn zowel voor ouders als voor school geen kosten verbonden.

Project KlasseContact is een gezamenlijk initiatief van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds.

sm-twitter-blue sm-linkedin-blue sm-youtube-blue sm-facebook-blue sm-mail-blue

Actueel

Twitter icon

Twitterberichten

Loading..
Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies