Speciaal voor ouders van kinderen met dyslexie in primair en voortgezet onderwijs organiseert Lexima Academie in samenwerking met het HCO een ouderavond op woensdag 7 juni.
Tijdens deze gratis ouderavond krijgt u informatie over alles wat u moet weten rondom de behandeling en vergoeding voor een kind met dyslexie. U krijgt tips voor de samenwerking met school en informatie over het inzetten van compenserende hulpmiddelen. 

Datum: woensdag 7 juni
Tijden: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Golden Tulip Hotel, Zoetermeer

Meer informatie en aanmelden 

Faalangst bij dyslectische kinderen
HCO onderwijsadviseur Tijn Bloemendaal geeft tijdens deze gratis ouderavond een lezing over faalangst bij dyslectische kinderen. Kinderen met dyslexie lopen meer dan kinderen zonder leerproblemen het risico sociaal-emotionele problemen te ontwikkelen. Hierbij kan worden gedacht aan angst, somberheid, maar ook prikkelbaar en opstandig gedrag. In deze lezing wordt ingegaan op wat er uit wetenschappelijk onderzoek bekend is over deze samenhang tussen leerproblemen en sociaal-emotionele problemen vanuit het zelfbeeldperspectief. In het verlengde daarvan wordt ingegaan op de vraag wat ouders kunnen doen om sociaal-emotionele problemen te voorkomen of hoe zij daar het beste in een vroeg stadium mee om kunnen gaan. Voor kinderen waarbij meer in het bijzonder faalangst lijkt ingesleten, kunnen faalangstreductietrainingen raadzaam en effectief zijn. Ook hier wordt aandacht aan besteed.  

Meer weten over behandeling en onderzoek dyslexie?
Het HCO heeft ruime kennis van en ervaring met het stellen van diagnoses en verzorgen van behandeltrajecten voor kinderen met dyslexie. Lees meer informatie op de pagina Dyslexie

sm-twitter-blue sm-linkedin-blue sm-youtube-blue sm-facebook-blue sm-mail-blue

Actueel

Twitter icon

Twitterberichten

Loading..
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies